Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.02.2022. 13:11

Odluka o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana Stari Stup - izgradnja poslovnog objekta, u ul. Joze Penave

Izvor: Službene novine Kantona Sarajevo, Broj 6, 10.02.2022.

Na osnovu člana 25. Stav (8) i člana 34. stav (1) i člana 39. stav (2) Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 24/17, 1/18), i člana 19. i 28. Statuta Općine Ilidža ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 33/10 - Prečišćeni tekst, 18/16), Općinsko vijeće Ilidža na 10. redovnoj sjednici održanoj dana 27.01.2022. godine, donijelo je

 

 

ODLUKU

O PRISTUPANJU IZRADI IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "STARI STUP"

 

- PO SKRAĆENOM POSTUPKU -
 

IZGRADNJA POSLOVNOG OBJEKTA,
 

NA LOKACIJI U ULICI JOZE PENAVE

 

Vrsta Plana
 

Član 1.
 

Pristupa se izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana "Stari Stup" ("Službene novine Kantona Sarajeva", broj 29/06) – izgradnja poslovnog objekta, u ul. Joze Penave, po skraćenom postupku - u daljem tekstu: Plan.
 

Granice područja za koje se Plan radi

 

Član 2.

Granice područja planiranja obuhvata su vlasnička parcela označene kao k.č. br. 890 K.O. Stup (kat.stanje), što odgovara k.č. br. 2249/6 K.O. Gornji Butmir (zk. stanje).

Gore navedena parcela se nalazi u K.O. Stup, Općina Ilidža.

Površina obuhvata je P=844 m2.

 

Vremenski period za koji se Plan donosi

 

Član 3.

 

Plan se donosi za period do donošenja novog planskog dokumenta.
 

Smjernice za izradu Plana

 

Član 4.

 

Plan se vrši na vlasničkoj parceli 890 K.O. Stup (kat. stanje).

Izmjena i dopuna RP "Stari Stup" vrši se u navedenom obuhvatu, a u cilju stvaranja planskog preduvjeta za izgradnju poslovnog objekta na zemljištu označenom kao dio k.č. br. 890 K.O. Stup, Ilidža, na kojoj, važećim planskim dokumentom, nije planirana gradnja, a izmjenu je inicirala Općina Ilidža obzirom da je investitor već započeo izgradnju predmetnog objekta, te tokom izgradnje odstupio od Planom utvrđenog rješenja.

Izmjeni Plana se može pristupiti prema slijedećim urbanističko-tehničkim uslovima:

Poslovni objekat na parceli dio k.č. br. 890 K.O. Stup. Ilidža:

- Izgrađeni objekat, na navedenoj vlasničkoj parceli, tretirati kao postojeće stanje, ali sa aspekta urbanističko-tehničkih uslova, odnosno spratnosti i međusobnih distanci, ne može biti primjer za planiranje i realizaciju objekata na drugim lokalitetima ovog ili bilo kog drugog prostornog obuhvata.

- U okviru predmetne građevinske parcele planirati izgradnju garaže/parking prostora za potreban broj parking mjesta prema zakonskim normativima.

- U pojasu izvan građevinske linije objekta potrebno je planirati kolski pristup parceli (sa istočne strane) sa pješačkim komunikacijama uz adekvatno hortikulturno uređenje.

- Dostaviti idejni projekat izvedenog stanja (osnove svih etaža i dva presjeka) u mjerilu 1:100, u analognoj i digitalnoj formi).

- Planom je potrebno usaglasiti idejna rješenja saobraćajne i komunalne infrastrukture sa Regulacionim planom "Stari Stup".

Podloge za izradu Plana:

- Obezbijediti ažurnu geodetsku podlogu šireg područja sa ažurnim katastarkim stanjem prema projektnom zadatku urađenom od strane Zavoda za planiranje razvoja KS (u anlognoj i digitalnoj formi);

- Elaborate o inženjersko-geološkim i geotehničkim karakteristikama terena za potrebe izrade Regulacionog plana "Stari Stup" rađen od strane GEO ETA d.o.o. Sarajevo 2005. godine;

- Obezbijediti Detaljni geotehnički izvještaj koji podrazumjeva izvođenje detaljnih geotehničkih radova, koje prema Zakonu o geološkim istraživanjima Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 41/12, čl. 22.), izvodi privredno društvo koje je registrovano za ovu djelatnost kod mjerodavnog suda, a koja ima rješenje Federalnog monistarstva energije, rudarstva i industrije o ispunjavanju uslova za bavljenje registriranom djelatnošću iz oblasti geologije. Broj i dubinu bušotina ili raskopa određuje privredno društvo koje bude angažovano za izradu Detaljnog geotehničkog izvještaja u zavisnosti od geoloških, geomorfoloških, geotehničkih, hidrogeoloških i seizmičkih karakteristika terena, egzogenih procesa i pojava, dubine fundiranja objekata i ostalih parametara koji utiču na stabilnost terena.

 

Rokovi za pripremu i izradu Plana

 

Član 5.

 

Rokovi za pripremu i izradu Plana su slijedeći:

- Odluka o pristupanju izradi Plana: januar 2022.godine

- Prijedlog Plana: 30 dana od objavljivanja Odluke u Službenim novinama Kantona Sarajevo - februar 2022. godine

- Javna tribina (upoznavanje javnosti): do 15. marta 2022. godine

- Usvajanje Plana: april 2022. godine.

 

Način osiguranja sredstava za izradu Plana

 

Član 6.

 

Izrada Plana se radi na način da troškove izrade Plana u dostavljenom iznosu od strane Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo obezbjedi Općina Ilidža putem krajnjeg Investitora.

Način plaćanja: avans u iznosu 50% po potpisu Ugovora, 50% po isporuci Prijedloga Plana.

 

Nosilac pripreme Plana i Nosilac izrade Plana

 

Član 7.

 

Nosilac pripreme Plana je Načelnik Općine Ilidža.

Nosilac izrade Plana je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

 

Donošenje Plana

 

Član 8.

 

Nosilac izrade Plana će izraditi Prijedlog Plana i dostaviti ga Nosiocu pripreme Plana. Nosilac pipreme Plana utvrdit će Prijedlog Plana i podnijeti ga Općinskom vijeću na donošenje.
 

Član 9.

 

Sastavni dio ove Odluke je grafički prilog sa ucrtanom granicom područja planiranja.
 

Član 10.

 

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Kantona Sarajevo".
 

Broj 01-02-267/22-3
27. januara 2022. godine
Ilidža


Predsjedavajući
Tarik Stambolić, s. r

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PREUZMI DOKUMENT:

PODIJELI: